2012. február 17., péntek

Célok


Lelesz község a pályázat keretei között szoros együttműködésben a Tas íjász és hagyományőrző klubbal, szeretné tartós alapokra helyezni községünkben a hagyományőrző tevékenységet, feléleszteni és ápolni a község történelmi üzenetét és bebiztosítani ennek a tevékenységnek rendszeres, folyamatos működését és továbbadását úgy a következő generációknak, mint a közeli és távoli régiókban élőknek.
   E célok elérése a következő módon lenne megvalósítva.

Archeopark létrehozása:
    Ebben az archeoparkban elhelyezésre kerülne egy Árpád fejedelem és II. András emlékhely, amely a község történelmi üzenetét lenne hivatott újraéleszteni, ápolni és tovább adni különböző rendezvények keretében, mint szakmai konferenciák, korbemutató napok, hagyományőrző tevékenységek, a régi korok emberének életmódját, hitvilágát, gondolkodását és az általuk követett értékrendek bemutatását.
    Az Ukrajnai és a magyarországi társpályázókkal karöltve a pályázat céljaival összhangba megszervezni egy nemzetközi gyerektáboroztatást.
      Helyet biztosítani a Tas íjászklub működésének egy íjászpálya megépítésével, fen tartásával és felszerelésével ahol meg lehetnének rendezve az eddig is működő megyei szintű íjászversenyek ahol csak a Kassai megye keleti részéről érkező versenyzők száma 40 fő körül mozog.
     Támogatni az íjászklub azon törekvését, hogy a környéken működő íjász szervezetekkel közösen (Nagymihály, Nagykapos, Dobóruszka, Kelecseny…) létrehozzák a Zempléni íjászok testvériségét, amely összefogná a volt Zemplén vármegye íjászait, országhatárra és anyanyelvre való tekintet nélkül értsd ez alatt Ukrajnát, Magyarországot és Szlovákiát.
Eszközök
2 drb jurta sátor teljes felszereléssel
2 drb hadi sátor teljes felszereléssel
Hagyományőrző nap    
Mesterség bemutatók
Táboroztatás
Íjászpálya létrehozása és felszerelése:

     További terveink között szerepel még:

Tovább folytatni és kamatoztatni a Kisrozvágyi BODREMKA alapítvánnyal való együtt működést és a községgel karöltve sikerre vinni a II. András szobor felállítását.

A Karosi Turul hagyományőrző csoport segítségével részt szeretnénk venni a Nemzeti vágtán, hogy, jelezzük a világnak Lelesz még él, itt van és a polgárai tudják milyen jelentőséggel bírt a község a múltban. Nem beszélve, arról hogy a 21 hiteles helyből Pannonhalmán kívül már csak a Leleszi kolostor ál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése